Εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά 5000 κοντέινερ

Εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά

Εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά περισσότερα από 5000 κοντέινερ με τους εισαγωγείς να απειλούνται με καταστροφή, άλλα 2500 στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ ενώ εκατοντάδες ακόμα περιμένουν να παραληφθούν από τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας

Στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ υπάρχουν σήμερα περίπου 2.500 «εγκλωβισμένα» κοντέινερ. Aλλα 5.500 βρίσκονται στον Πειραιά, μεγάλα τα προβλήματα και στα λιμάνια του Βόλου, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και άλλων λιμανιών της χώρας!

Εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά

Οι εισαγωγείς βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης… Τα capital controls όχι μόνο τους έχει “δέσει τα χέρια” μη μπορώντας να κάνουν εισαγωγές, αλλά υποχρεώνονται να πληρώνουν και υπέρογκα ποσά για την παραμονή και φύλαξη εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες των λιμανιών αφού δεν μπορούν να προχωρήσουν στον εκτελωνισμό. Κάποιοι κινδυνεύουν να χάσουν και μέρος των εμπορευμάτων τους από αλλοίωση.

Οι εισαγωγείς απευθύνουν έκκληση για χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και να επιτραπεί ως ένα ποσό η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως έχει γίνει για τα νοσήλια και για τις σπουδές, έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα.