Αποστολή Λιού με εντολή Ομπάμα σε Ντράγκι, Σόιμπλε και Σαπέν

Τζακ Λιού,

 Ο Υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ κ. Λιού έρχεται  για να πιέσει για μια συμφωνία γέφυρα για την Ελλάδα και για την  για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Βλέποντας τις δυσκολίες που παρουσιάζονται για το πρόγραμμα γέφυρα. Έρχεται στην Ευρώπη ο Αμερικανός Υπουργός οικονομικών Τζακ Λιού, με σαφέστατη εντολή του Αμερικάνου πρόεδρου, μεταβεί σήμερα στην Φρανκφούρτη για να συναντηθεί εσπευσμένα με τον Μάριο Ντράγκι και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα ενώ αύριο αντίστοιχη συνάντηση θα έχει στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογο του Μισελ Σαπέν. Ο Υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ κ. Λιού έρχεται  για να πιέσει για μια συμφωνία γέφυρα για την Ελλάδα και για την  για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ένα 24 ωρο μετά την έκθεση με την οποία το ΔΝΤ ζητάει παράταση των ευρωπαϊκών δανείων προς την χώρα μας και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Συνεδρίασε χθες το ΔΣ του Ταμείου στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Η συνεδρίαση κράτησε πάνω από δύο ώρες και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον ρόλο του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.