Αυτή είναι η εφαρμογή στο κινητό που σώζει ζωές

Τη λύση προσφέρει η ολλανδική εταιρεία Collision Call.

Δημιουργήθηκε μία εφαρμογή για κινητά, η οποία καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ταυτόχρονα στέλνει email στους συγγενείς και τους φίλους του κατόχου του κινητού, ώστε να αντιδράσουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Πώς γίνεται αυτό; Η εφαρμογή μετρά τις δυνάμεις g που ασκούνται πάνω στο κινητό κατά τη σύγκρουση του αυτοκινήτου. Αν οι δυνάμεις ξεπεράσουν ένα επίπεδο που είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους τότε η εφαρμογή καλεί τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στη χώρα όπου βρίσκεται το όχημα και ταυτόχρονα στέλνει email στις προγραμματισμένες επαφές. Για να μην ειδοποιηθούν οι υπηρεσίες κατά λάθος (αν π.χ. το κινητό πέσει κάτω), η εφαρμογή λειτουργεί μόνο όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα άνω των 30 km/h για διάστημα άνω των 10 sec.

Η εφαρμογή Collision Call είναι διαθέσιμη στο Google Play και – σύντομα – στο Apple store. Λειτουργεί σε 144 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμη σε 9 γλώσσες. Για όσους ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θυμίζουμε ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης είναι το 112.

 

πηγή: protothema.gr