Το πρώτο υπερηχητικό αυτοκίνητο εκτίθεται στο Ζάππειο

αυτοκίνητο

Έξω από το Μέγαρο Ζαππείου στην Αθήνα θα εκτίθεται μέχρι και την Κυριακή το υπερηχητικό αυτοκίνητο Bloodhound SSC, ένα πειραματικό όχημα που θα επιχειρήσει να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας και να ξεπεράσει για πρώτη φορά το φράγμα του ήχου.

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος για τους επισκέπτες από τις 11:00 μέχρι τις 23:00 όπου θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα τους, αλλά και να παίξουν παιχνίδια προσομοίωσης και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Βloodhound, διεκδικώντας δύο VIP ταξίδια στη βρετανική πίστα δοκιμών του Μίλμπρουκ.

Το υπερηχητικό αυτοκίνητο Bloodhound SSC,  ξεκίνησε ως βρετανική ιδέα το 2009 και βρίσκεται πλέον στην τελική  ευθεία για τη μεγάλη δοκιμή που θα γίνει το 2016 στην Αφρική.

Το ρεκόρ ταχύτητας ανήκει στην Thrust SSC που το 1997 ανέπτυξε ταχύτητα 1.228 χλμ/ώρα λίγο κάτω από την ταχύτητα του ήχου σε χαμηλό υψόμετρο). Η ίδια ομάδα φιλοδοξεί να σπάσει το ίδιο της το ρεκόρ με τo Bloodhound SSC, το οποίο διαθέτει έναν στροβιλοκινητήρα και έναν πυραυλοκινητήρα.

Το υπερηχητικό αυτοκίνητο Bloodhound SSC θα μπορούσε  να το ξεπεράσει με ταχύτητα 1600 χλμ/ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ένα μαχητικό αεροσκάφος έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, το F-104 Starfighter όπου και έπιασε ταχύτητα 1.590 χλμ/ώρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους.