Σάμος: Πιλότος έριξε αεροπλάνο σε χαντάκι! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε χαντάκι έπεσε αεροπλάνο στη Σάμο – Δεν τραυματίστηκαν οι επιβάτες

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Σάμου, όταν ένα μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου Piper 23-250 έπεσε σε χαντάκι δίπλα από τον αεροδιάδρομο.

Σύμφωνα με το i-samos.gr, στο αεροσκάφος επέβαιναν 3 άτομα από το Ισραήλ και για άγνωστο λόγο πριν απογειωθεί ο ένας από τους κυβερνήτες έχασε τον έλεγχο.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασαν άμεσα Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρο για την παροχή βοήθειας. Ευτυχώς, παρόλο που οι ζημιές του αεροσκάφους ήταν αρκετές (καταστράφηκαν οι έλικες, τα φτερά, αλλά και το μπροστινό του τμήμα), οι επιβάτες βγήκαν σώοι και αβλαβής!

αεροπλάνο

Λίγο νωρίτερα άλλα 5 παρόμοια αεροσκάφη είχαν αναχωρήσει με Ισραηλίτες επιβάτες για το Ισραήλ και πιθανότατα (κάτι που δεν έχει διασταυρωθεί) ήταν μέλη αερολέσχης. Η διοίκηση του αεροδρομίου της Σάμου προσπάθησε να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό το συμβάν και έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

αεροπλάνο

Ειδικό συνεργείο απομάκρυνε από το σημείο το κατεστραμένο αεροσκάφος και πλέον αναμένεται να μεταφερθεί στην Αμερική αφού εκεί είναι και η κατασκευάστρια εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πιλότος του ίδιου αεροσκάφους, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Herzliya έκανε ένα απότομο φρενάρισμα με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος καπνός στα ελαστικά και στη συνέχεια οι κύριοι τροχοί να ανατιναχθούν! Το αεροπλάνο συνέχισε να τρέχει χωρίς ουσιαστικά τροχούς και σταμάτησε περίπου 150 μέτρα από το τέλος του διαδρόμου!