Πρεσβείες «Παίρνουν Θέση» και Στηρίζουν το Athens Pride 2015

Athens Pride 2015

Οι Πρεσβείες «Παίρνουν Θέση» και Στηρίζουν το Athens Pride 2015. Δεκατρείς πρεσβείες στην Ελλάδα  «Παίρνουν Θέση»  υπέρ της 100% ισότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής και σεβασμού των ομόφυλων.

Αθήνα – Δεκατρείς Πρεσβείες στην Ελλάδα – της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, του Καναδά, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας – «παίρνουν θέση»: στηρίζουν το φεστιβάλ και συμμετέχουν στην παρέλαση του Athens Pride 2015 το Σάββατο 13 Ιουνίου .
Οι χώρες μας σέβονται και υπερασπίζονται ενεργά τα δικαιώματα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς (LGBT) συνανθρώπων μας στο πλαίσιο της ισχυρής μας δέσμευσης για την προάσπιση των οικουμενικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Εκδηλώσεις όπως το Athens Pride με φετινό θέμα «Πάρε Θέση», αποτελούν μέρος των προσπαθειών που καταβάλλονται διεθνώς για την καταπολέμηση της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.
Παρόμοιες εκδηλώσεις υπερηφάνειας (Pride) διοργανώνονται σε πολλές χώρες του κόσμου κάθε χρόνο γύρω στον Ιούνιο και τιμούν την επέτειο της εξέγερσης του Stonewall στη Νέα Υόρκη το 1969, ως αφετηρίας του κινήματος για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων των LGBT ατόμων.