Που θα χαλάσεις τα τελευταία σου ευρώ

Αναλυτικός οδηγός που και πως να χαλάσεις τα τελευταία σου λεφτά

Οι μέρες περνάνε , τα λεφτά τελειώνουν και εσύ δεν κατάφερες να βγάλεις τα κατάλληλα λεφτά πριν το capital control από ΑΤΜ , έτσι τρέχεις να βγάζεις  λίγα ευρώ κάθε μέρα βάση του ορίου. Έρχεται όμως και το Σάββατο και νιώθεις σαν την τελευταία  μέρα στην Γη,σε πιάνει αυτή η γνωστή Ελληνική κρίση πανικού που σε τρελαίνει και θες να βγεις έξω να περάσεις καλά.

Ξυπνάς λοιπόν Σάββατο πρωί και λες δεν κάθομαι σπίτι να πιω καφέ και αποφασίζεις να πας κάπου έξω. Ξεκινάς και πας LA RASSA λες να χαλαρώσεις  να πιεις έναν καφέ να βρεις κανένα γνωστό να πεις δυο κουβέντες. Απολαμβάνεις τον απολαυστικό  καφέ σου από τους καταξιωμένους barista.

La rassa
Ο καναπές είναι έτοιμος και σε περιμένει…..

Λες αύριο στο δημοψήφισμα να πάω έτσι με αυτά τα ρούχα πρέπει να φοράω κάτι άλλο. Δεν νιώθεις ούτε ότι είσαι με το ναι ούτε με το όχι , νιώθεις όμως μέσα σου κάτι μεταξύ “born to be wild” και ότι “ποια Ελλάδα  ο Πειραιάς πάνω από όλα”. Πας λοιπόν στο MAFIA PIRAEUS και αγοράζεις  το καινούργιο t-shirt με την σιδερογροθιά και είσαι έτοιμος να πας την Κυριακή να δώσεις την μάχη σου.

mafia piraeus
Μια κόκκινη σιδερογροθιά είναι αυτό που ζητάς

Το μεσημέρι έφτασε και ήρθε η ώρα του φαγητού. Δεν σε θες με τίποτα να πας σπίτι ,έτσι ξεκινάς να πας Μικρολίμανο, φτάνεις και κάθεσαι στο Μπαχάλικο. Τρως ,πίνεις και βλέπεις την θάλασσα , ανοίγει το μυαλό σου σκέφτεσαι ότι αύριο αποφασίζεις το μέλλον τις χώρας . Τελείωσες το φαγητό πας σπίτι να χαλαρώσεις.

Έρχεται νωρίς το βραδάκι ,λες δεν πάω να πιω ένα cocktail να χαλαρώσω. Πας  Τ-Project, τρελαίνεσαι από το καλοκαιρινό κλίμα. Κάθεσαι στο έξω μπαρ πίνεις το cocktail σου βλέπεις το λιμάνι  σκέφτεσαι τα πλοία που φεύγουν για τα νησιά και εσύ δεν έχεις κάνει ούτε το πρώτο σου μπάνιο. Έχεις πιει τα πρώτα δύο δροσιστικά cocktail όμως νιώθεις ότι αυτή η νύχτα πρέπει να είναι ατελείωτη και αποφασίζεις να πας μπουζούκια ως κλασσικός Έλληνας.

 

T-Project
Ο μικρός παράδεισος πάνω από το λιμάνι σε περιμένει να απολαύσεις τα cocktail σου

Φεύγεις κατεβαίνεις παραλιακή , θες μπουζούκια και ειδικά πιο παιχνιδιάρικο , πιο της “παρέας” , έτσι πας Frangelico  να ακούσεις Μενιδιάτη και Χολίδη. Πας βρίσκει το γνωστό σου από τον Πειραιά Μαιτρ τον Λευτέρη ,σε φτιάχνει σε καλό τραπέζι και αρχίζεις την μάχη. Λουλούδια ουίσκι και όμορφες υπάρξεις σε έχουν μαγέψει, θυμάσαι τα όμορφα χρόνια πριν την κρίση τότε που έβγαινες κάθε μέρα στα καλύτερα μπουζούκια και πέταγες τα λουλούδια ασταμάτητα. Πάει 7  η ώρα το μαγαζί κλείνει ,αλλά εσύ θες να περάσει κάπως η ώρα για να πας να ψηφίσεις.

O Λευτέρης σε περιμένει .....
O Λευτέρης σε περιμένει …..

 

Σταματάς σε έναν φούρνο τρως μια τυρόπιτα πίνεις ένα καφέ και γυρίζεις σπίτι να πάρεις ταυτότητα αλλά και να βάλεις την μάχιμη για την περίπτωση μπλούζα. Φτάνεις στο σχολείο βλέπεις απέξω παλιούς φίλους αλλά είσαι ταλαιπωρημένος δεν τους δίνεις πολύ σημασία , ψάχνεις να βρεις μόνο σε ποια αίθουσα ψηφίζεις. Μπαίνεις μέσα το ρίχνεις και φεύγεις γρήγορα για ύπνο.

Ξυπνάς το απόγευμα λίγο πριν τα αποτελέσματα, βλέπεις ότι δεν έχεις ούτε ένα τσιγάρο να κάνεις. Ψάχνεις τις τσέπες σου δεν βρίσκεις ούτε ένα ευρώ , γίνεσαι έξαλλος ,αρχίζεις να βρίζεις συνειδητοποιείς ότι χτες χάλασες και το τελευταίο σου ευρώ . Δεν έχεις όρεξη ούτε να δεις τα αποτελέσματα, το αποτέλεσμα για σένα θα είναι το ίδιο είτε με ναι είτε με όχι εσύ θα είσαι άφραγκος.