Ο ξηρός καρπός που εξαφανίζει το λίπος στην κοιλιά!

κοιλιά

Ο ξηρός καρπός που μειώνει το λίπος στην κοιλιά καθώς και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Το επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας δημοσίευσε μια νέα μελέτη, στην οποία αναφέρει ότι το ιδανικό σνακ για όσους θέλουν να απαλλαγούν από το περιττό λίπος στην κοιλιά είναι τα αμύγδαλα.

Η επιλογή αυτού του ξηρού καρπού έναντι τροφών που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί ή τα κέικ, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας, μέσω της μείωσης του κοιλιακού λίπους. Το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά είναι επικίνδυνο, καθώς βρίσκεται κοντά σε αρκετά ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, μόλις 42 γραμμάρια αμύγδαλα την ημέρα για έξι εβδομάδες είναι αρκετά για να βελτιωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των βλαβερών λιπιδίων στο αίμα, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Forbes.

Σημαντικό εύρημα των ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ήταν ότι, εκτός από τους δείκτες χοληστερόλης και λιπιδίων, υποχώρησε επίσης και το κοιλιακό λίπος χάρη στον ξηρό καρπό.

Τα αμύγδαλα είναι, λοιπόν, το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς μας παρέχουν λίγους υδατάνθρακες και μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών.