Ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν αντανακλά τις συζητήσεις Γιούνκερ-Τσίπρα, ενώ η ελληνική πλευρά δηλώνει άγνοια για το θέμα.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υπάρξει ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης

Συνεχίζεται το θρίλερ με την διαπραγμάτευση, σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε από τις Βρυξέλες ότι ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν αντανακλά τις συζητήσεις Γιούνκερ-Τσίπρα, ενώ η ελληνική πλευρά δηλώνει άγνοια για το θέμα.

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλες ότι ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες (09/06) την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ότι η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η Ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς δεν αντανακλά το πλαίσιο της συζήτησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, αλλά ούτε και αυτό της συνάντησης μεταξύ του Π. Μοσκοβισί και των Ελλήνων υπουργών, την περασμένη Δευτέρα.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής συνέχισε λέγοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υπάρξει ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Υπενθύμισε την δήλωση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις, χθες από το Στρασβούργο, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές “είναι πιθανό να καταλήξουν σε μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες”, το σημαντικότερο είναι να υπάρξει συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα” και ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον ΦΠΑ και τις συντάξεις.

Πηγές του Μαξίμου εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσχοβισί, που χαρακτηρίστηκαν από τον επίτροπο ως ανεπαρκείς.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, έλαβε τέλος  η συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργού Α.Τσίπρα  στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ.Τούσκ.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο twitter.

15417116

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η ώρα τις τριμερούς συνάντησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ.