Ο Χρήστος Παππάς έσκισε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στην Βουλή

Παππάς

Νικήτας Κακλαμάνης: «Δεν σκίζονται οι νόμοι που ψηφίζονται δημοκρατικά από το ελληνικό κοινοβούλιο».

 

Ο Χρήστος Παππάς κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, έδωσε το δικό του σόου σήμερα στο κοινοβούλιο, σκίζοντας το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. έκανε επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στην αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου διαμηνύοντας ότι η Χρυσή Αυγή γράφει στα υποδήματα της τον «λαθρονόμο».

Άμεσα αντέδρασε ο προεδρεύων στην έδρα Νικήτας Κακλαμάνης. «Δεν σκίζονται οι νόμοι που ψηφίζονται δημοκρατικά από το ελληνικό κοινοβούλιο» είπε.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός παίρνοντας τον λόγο, αφού υποστήριξε ότι η ιθαγένεια δεν είναι σοκολάτα ή μετάλλιο για να την παίρνουν οι καλοί μαθητές, απείλησε ότι το κόμμα του θα κάνει ότι περνά από το χέρι του και με οποιονδήποτε «κόστος για τον εαυτό μας» για να ανατραπεί αυτή η πολιτική σε βάρος της χώρας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο έτερος κυβερνητικός εταίρος ξεκαθάρισαν ότι καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αν  η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε αλλαγές σε ότι αφορά τη χορήγηση της σε παιδιά μεταναστών.

Ωστόσο σοκ προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κλείνοντας την τοποθέτηση του δήλωσε «Έλληνας δεν γίνεσαι γεννιέσαι» ενώ επικαλέστηκε όπως και ο Χρήστος Παππάς δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία Αλβανοί που κάνουν τη θητεία του στον ελληνικό στρατό εμφανίζονται σε φωτογραφία να κάνουν το σήμα του αλβανικού αετού.

Μετά την στάση των ΑΝΕΛ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος έκανε λόγο για απώλεια της δεδηλωμένης, παρόλο που το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το νομοσχέδιο, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.