Ντάισελμπλουμ: Μετά την 30 Ιουνίου οπότε λήγει το πρόγραμμα τα χρήματα που προορίζονται για την Ελλάδα δεν θα είναι διαθέσιμα και τα επιστρέψουν στον EFSF.

Ντάισελμπλουμ

 

Ο προεδρεύων του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, δήλωσε πώς έχει γίνει μικρή πρόοδος, σημείωσε και προειδοποίησε πως μετά την 30 Ιουνίου οπότε λήγει το πρόγραμμα τα χρήματα που προορίζονται για την Ελλάδα δεν θα είναι διαθέσιμα και τα επιστρέψουν στον EFSF. Ενώ συμπλήρωσε υπάρχουν κενά ανάμεσα στις δύο πλευρές. Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ντάισελμπλουμ για τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι σε περίπτωση που η Αθήνα δεν αποπληρώσει τη δόση στο Ταμείο στις 30 Ιουνίου θα θεωρηθεί σε χρεοκοπία την 1η Ιουλίου, σημείωσε πως δεν κάνει εικασίες.  Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αλλιώς θα έχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση. «Είμαι σίγουρος πως το καταλαβαίνουν αυτό».

Στο τέλος πρόσθεσε, δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει πρόοδος σήμερα, θα το δούμε μετά τη συνάντηση, πρόσθεσε. Θα ακούσουμε τι θα μας που οι θεσμοί. Τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν από την Ελλάδα. Το περίγραμμα της συμφωνίας έχει τεθεί από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα μπορεί να προτείνει εναλλακτικές αλλά πρέπει να βγαίνουν οι αριθμοί. Στην πρόταση που έχουν υποβάλλει οι θεσμοί υπάρχουν συμβιβασμοί, τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας, σημείωσε μεταξύ άλλων, ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ