Νέα πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση προς τους εταίρους

Νέα πρόταση

Η Νέα πρόταση αναμένεται να κατατεθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την ώρα που ο χρόνος των διαπραγματεύσεων εκπνέει

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο… παρά πέντε της διαπραγμάτευσης καθώς ενεργοποιήθηκαν και πάλι οι γραμμές μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι υπάρχει Νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κυβερνητικές πηγές πριν από λίγο ανέφεραν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Εξάλλου, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτήν την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από το πρωί σήμερα υπάρχει έντονη κινητικότητα στην κυβέρνηση με την πρόταση Γιούνκερ, που αρχικά είχε απορριφθεί από τον κ. Τσίπρα αργά τα μεσάνυχτα χτες να αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανάληψη πρωτοβουλίας την τελευταία στιγμή.

Για τον σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός ανέβαλε τη συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ αναβλήθηκε και το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο αιτήματος για σύγκληση του Eurogroup σήμερα ώστε να γίνει επανεκκίνηση στις διαπραγματεύσεις, όπως και να αποφασιστεί η παράταση του προγράμματος και να εξασφαλιστεί η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Σε περίπτωση που υπάρχει συμφωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι να μη γίνει το δημοψήσισμα την Κυριακή.

Παράγοντας ΥΠΟΙΚ: Δεν λέμε «όχι» σε τίποτα

«Όταν θα μας έρθει μία αξιόπιστη πρόταση, που θα αφήνει και την υποψία έστω βιώσιμης λύσης, τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα την εκμεταλλευτούμε».

Αυτό δήλωσε, λίγη ώρα αργότερα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρχει κάτι που να καθιστά το χρέος βιώσιμο, δεν είναι άξιο λόγου. Εμείς θέλουμε μία βιώσιμη λύση».

Όπως είπε, «όλες οι συμφωνίες που μας έρχονται, είναι λίγο- πολύ παραλλαγές της πρότασης της 25ης Ιουνίου. Δεν λέμε “όχι” σε τίποτα».

Πηγή : real.gr