Φωτογραφίες από την αγρυπνία κατά του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

αγρυπνία

Η αγρυπνία κατά του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη και η παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου

Αγρυπνία κατά του «Gay Pride Thessaloniki 2015» πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον ναό της Αχειροποίητου, παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

αγρυπνία

«Δεν θα λησμονήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή και άλλους φοιτητές από άλλες σχολές, καθώς και τα χριστιανικά εκκλησιαστικά σωματεία τα οποία εζήτησαν από την ταπεινότητά μου την έγκριση για την παρούσα αγρυπνία, εξ αφορμής των γνωστών γεγονότων που γνωρίζετε. Και για το οποίο γεγονός δεν έχω να πω τίποτε, διότι τα έχω πει όλα τις προηγούμενες χρονιές και τα είπα και προ ημερών», τόνισε ο μητροπολίτης.

αγρυπνία1

Επιπλέον επεσήμανε ότι την εκκλησία της ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος, ενώ τόνισε ότι «έχει ένα χαρακτήρα ορθόδοξο, χριστιανικό» και μιλώντας, γενικώς, για τους «πειρασμούς που υπάρχουν», πρόσθεσε:

«Γιατί λοιπόν εσείς, όποιοι είστε, θέλετε να πειράξετε, κατά διαβολικήν επίδραση, αυτό που εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουμε και το δείχνουμε με τη συμμετοχή στη ζωή της εκκλησίας, τις Κυριακές, στις πανηγύρεις, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, όπως σε όλη την Ελλάδα, αλλά εμείς μιλάμε αυτήν την ώρα ιδιαίτερα για την πόλη μας, γιατί; Γιατί αυτός είναι ο πειρασμός».

αγρυπνία3

Ο μητροπολίτης μίλησε επίσης για τη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα και κάλεσε τον κόσμο να παραμένει προσηλωμένος στην πίστη του και στην πατρίδα.

«Για αυτόν και για άλλους λόγους, για τον μεθαυριανό πειρασμό δεν θα πούμε τίποτε απολύτως, θα πούμε για την πατρίδα μας, την προσευχή μας, για την προσήλωσή μας, την πατροπαράδοτη αγάπη, για την αυτοθυσία των προγόνων μας για αυτήν την πατρίδα», είπε ο μητροπολίτης.

αγρυπνία4

Ο κ. Ανθιμος μίλησε επίσης και για τα προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος κατακλύζεται από καλές και κακές ειδήσεις και κάλεσε τους πιστούς να βρίσκονται κοντά στην εκκλησία και στην παράδοση, ώστε «να μη φοβώμεθα και να μην αποκάμουμε με την επιθετικότητα που ανέφερα στην αρχή, ή με την επιθετικότητα που βλέπετε υπό τις μορφές που υπάρχει. Εγώ έχω προσωπικά υποστεί πολλές φορές την επιθετικότητα. Με αξιώνει ο Θεός, να μπορώ, να απαντώ πάντοτε» υπογράμμισε ο κ. Άνθιμος.