Η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση ψάχνει όνομα!

αυτοϊκανοποίηση

Διαγωνισμός στη Σουηδία για τη λέξη που θα περιγράφει την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση

Σε όλες τις γλώσσες του κόσμου υπάρχει πληθώρα λέξεων που περιγράφει την πράξη του ανδρικού αυνανισμού, κάτι που όμως δεν συμβαίνει και για την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση.

Την αδικία αυτή ήρθε να αποκαταστήσει η Σουηδία και πιο συγκεκριμένα η μη κερδοσκοπική γυναικεία οργάνωση RFSU που προωθεί μια «ανοικτή, θετική άποψη για θέματα σεξ και σχέσεων», ζητώντας από τον κόσμο να προτείνει την κατάλληλη λέξη.

Για την ακρίβεια, η Σουηδική Ένωση Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης διοργάνωσε έναν διαγωνισμό λέξης που θα περιγράφει καλύτερα την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2015.

Από τις πιο δημοφιλείς λέξεις, σύμφωνα με το thelocal.se, κατατάσσονται οι λέξεις «Klittra», «pulla» και «selfa».

Εκπρόσωπος της Ένωσης δήλωσε ότι στόχος είναι να μπει η σεξουαλικότητα στην καθημερινότητα των Σουηδών, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Οι θετικές πτυχές της γυναικείας σεξουαλικότητας σπανίως τονίζονται, και οι ανάγκες των γυναικών συζητούνται χαμηλόφωνα. «Όταν μιλάμε για αυνανισμό ως επί το πλείστον το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στους άνδρες», συνεχίζει ο εκπρόσωπος. «Είναι σαν να μη το κάνουν καν οι γυναίκες. Δεν είναι όμως έτσι, και το ξέρουμε όλοι.

Πώς μπορούμε όμως να μιλήσουμε για τον γυναικείο αυνανισμό όταν δεν έχουμε καν μια λέξη γι΄αυτόν;»