Τα 10 χειρότερα λάθη στο μανικιούρ!

μανικιούρ

Συμβουλές για καλύτερο μανικιούρ – 10 πράγματα που θα πρέπει να αποφεύγετε

Ένα γρήγορο μανικιούρ στο σπίτι είναι κάτι που όλες οι γυναίκες κάνουν συστηματικά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημαντικά λάθη που κάνουν το βερνίκι να ξεφτίζει μετά από λίγη ώρα.

Λάθος Νο 1: Δεν χρησιμοποιείτε βάση.

Συχνά πιστεύουμε πως η βάση πριν το βερνίκι είναι περιττή. Μεγάλο λάθος. Με τη βάση πριν το μανικιούρ μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια του χρώματος που επιλέξατε τουλάχιστον δύο ημέρες.

Λάθος Νο 2: Κόβετε τα πετσάκια.

Το να κόβεις τα πετσάκια είναι επικίνδυνο κυρίως για την υγεία γιατί αφήνει τον οργανισμό σας εκτεθειμένο σε μολύνσεις. Επιπλέον, όταν κόβετε τα πετσάκια, αυτά ”αγριεύουν” και φαίνονται άσχημα όταν μεγαλώσουν. Εάν πάλι επιμένετε να τα κόβετε για λόγους αισθητικής καλό είναι να το κάνετε μόνο μια φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας πάντα κάποιο αντισηπτικό. Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε στα πετσάκια ειδικό λαδάκι, προκειμένου να μαλακώνουν, και να τα σπρώξετε προς τη βάση του νυχιού με ένα στικ.

Λάθος Νο 3: Δεν πλένετε τα σύνεργα του μανικιούρ.

Όλα όσα χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του μανικιούρ ή του πεντικιούρ σας θα πρέπει να τα πλένετε τακτικά με σαπούνι και νερό για πρόληψη επικείμενης μόλυνσης. Ποτέ μη βάζετε τα εργαλεία σας σε μια σφραγισμένη σακούλα, γιατί με αυτόν τον τρόπο επιτρέπετε στα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Λάθος Νο 4: Χρησιμοποιείτε μπατονέτες για να καθαρίσετε τυχόν λάθη σας.

Οι μπατονέτες είναι κυριολεκτικά εφιάλτης σύμφωνα καθώς μπορούν να αλλοιώσουν την ποιότητα του βερνικιού ακόμη και να χαλάσουν το αποτέλεσμα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιείστε ένα παλιό πινέλο μακιγιάζ για πιο ακριβή εφαρμογή.

Λάθος Νο 5: Εφαρμόζετε παχύ στρώμα χρώματος.

Η γενναιόδωρη ποσότητα χρώματος είναι πιο δύσκολο να δουλευτεί, δεδομένου ότι χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε τρεις ή τέσσερις λεπτές στρώσεις βερνίκι παρά δύο παχιές.

Λάθος Νο 6: Κουνάτε το μπουκάλι του βερνικιού.

Κουνώντας το μπουκάλι του βερνικιού σας παγιδεύεται ο αέρας στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροσκοπικές φυσαλίδες, οι οποίες αλλοιώνουν την ποιότητα του χρώματος και το αποτέλεσμα του μανικιούρ σας. Φυσαλίδες μπορούν επίσης να σχηματιστούν όταν βάζουμε το πινέλο μέσα στο μπουκάλι. Ένα εξαιρετικό τιπ είναι να περνάτε το μπουκάλι από τα χέρια σας ανάμεσα, ζεσταίνοντας το ελαφρώς.

Λάθος Νο 7: Βάφετε τα νύχια σας σε ζεστό και υγρό χώρο.

Η πολλή ζέστη ή η υγρασία αλλοιώνουν το χρώμα του βερνικιού και καταστρέφουν το μανικιούρ. Προτιμήστε ένα δροσερό μέρος.

Λάθος Νο 8: Βάφετε τα νύχια σας με κινήσεις μπρος – πίσω.

Η κίνηση αυτή προκαλεί μικροσκοπικές φυσαλίδες και επιτρέπει την εμφάνιση ρωγμών στα νύχια. Καλό είναι να βάφετε τα νύχια σας ακολουθώντας μία μόνο κατεύθυνση.

Λάθος Νο 9: Χρησιμοποιείτε UV ακτίνες (υπεριώδη ακτινοβολία).

Ακριβώς όπως η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα, το ίδιο μπορεί αν προκαλέσει και στα νύχια σας. Ακόμη και φωτογήρανση. Θυμηθείτε να βάζετε αντηλιακό προηγουμένως.

Λάθος Νο 10: Πλένετε τα πιάτα και λούζεστε.

Το ζεστό νερό είναι φυσικός εχθρός του βερνικιού των νυχιών. Περιμένετε τουλάχιστον έξι ώρες πριν να βυθίσετε τα χέρια σας σε ζεστό νερό. Φορέστε γάντια στο πλύσιμο των πιάτων και στο λούσιμο χρησιμοποιήστε νερό μέτριας θερμοκρασίας αντί για ζεστό. Κατά γενικό κανόνα, αν θέλετε μανικιούρ που θα διαρκέσει, οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι ιδανικές.